Mededelingen

  • Afwezig waren: Wim, Ton, Erna, Dinie, Ben S., Bert, Ini. Ook ons potentieel nieuwe lid was afwezig. Hij komt op 6 november voor de tweede keer kennismaken.
  • Ria vraagt of leden (vrouwen!) die vicevoorzitter zouden willen worden zich bij haar te melden. Ook Laurens’ eerste termijn als penningmeester eindigt in januari 2025. Kandidaten voor die functie kunnen zich ook melden bij haar, al heeft Laurens aangegeven dat hij bereid is om die klus nog een termijn te willen doen.
  • Ria vertelt dat ze samen met Ben S. naar de jaarvergadering van Probus-Nederland is geweest in Zwolle op 4 oktober. Binnenkort komt er waarschijnlijk een nieuwsbrief met verslag daarvan.
  • Ben H. vraagt voor 13 en 14 december vrijwilligers om te flyeren voor de Voedselbank; je kunt je bij hem melden. Als club zullen we daarin geen activiteiten ontplooien.
  • Binnenkort kan iedereen een e-mail ontvangen van Microsoft; het is de bedoeling dat je toestemming geeft dat je e-mailadres (BCC) wordt gebruikt om via onze website e-mails te kunnen versturen. Secretaris en penningmeester hoeven dat dan niet meer vanuit hun privéaccount te doen.
  • Albert Wiggers meldt dat het boek over de familie Molkenboer bij het Palthehuis te verkrijgen is voor € 25,–

Excursie Kaamps

Op een sinds 1430 bestaand Erve Kamphuis waren we vandaag te gast. We kregen een interessante presentatie te zien over de historie van de landbouw en het kaas maken in Nederland in het algemeen. Verder werden we uitvoerig geïnformeerd over het bedrijf en de kaasmakerij van het bedrijf. Daarbij genoten we van een kop koffie/thee met drie soorten kaas.

In 1985 werd Kaamps een kaasboerderij. Momenteel heeft men 240 koeien. We werden rondgeleid langs de stallen en zagen de melkrobots in bedrijf (net als enkele jaren geleden bij Erve Arkink in Lemselo). Ook werd ons een inkijkje verschaft in de kaasmakerij: we keken vanboven naar binnen. Hygiënische voorschriften laten een rondleiding daarbinnen niet toe. Veel meer gedetailleerde informatie is te vinden op de website www.kaamps.nl . Daar vind je links naar de filmpjes die we vanmiddag te zien kregen.

De meesten van ons stonden versteld van de grootte van het bedrijf en de vele activiteiten die op Kaamps mogelijk zijn: er is een brasserie, een kinderboerderij, een speeltuin en natuurlijk een landgoedwinkel. Op die laatste plek eindigde onze excursie. Velen van ons namen de gelegenheid te baat om nog wat producten van Kaamps te kopen.

Jan Heerdink

Gerelateerde Afbeeldingen: