Mededelingen

  • Afwezig waren: Theo L. en Dolf
  • In de vorige mededelingen (van 1 februari) heb ik gemeld dat we bij het voordragen van potentieel nieuwe leden weer volgens de statutaire richtlijnen willen gaan werken. Ik heb toen vergeten te melden wat de aanleiding was om dat (weer) te doen. Die aanleiding lag in het feit dat er op 18 januari een potentieel nieuw lid werd voorgedragen door Hetty, maar dat er bij de voorzitter door iemand bezwaren werden geuit. Omdat die naar het oordeel van de voorzitter voldoende zwaarwegend waren, moest hij Hetty melden dat het niet door kon gaan. Om leden te beschermen die iemand voordragen, gaan we het dus weer volgens de statuten doen.
  • Onlangs heeft een “klein slim groepje” (Erna, Ton en Derk) zich gebogen over het probleem dat ontstond tijdens de ALV wat betreft het bestuursvoorstel betreffende de nieuwe vicevoorzitter. Dat groepje heeft geconstateerd dat het bestuur weliswaar geheel volgens de statuten heeft gehandeld, maar dat het verstandiger geweest zou zijn om het plan om te breken met een jarenlange gewoonte van tevoren te melden. Dat is een leerpunt voor het bestuur.
    Allereerst zal de voorzitter nu in gesprek gaan met An en daarna zal het bestuur in zijn overleg op 1 maart de situatie bespreken en een (voorlopig) besluit nemen. Op 8 maart zal het bestuur het besluit dan voorleggen aan de vergadering.
  • Er waren enkele mededelingen betreffende lief en leed, maar die worden gewoontegetrouw niet in deze mededelingen opgenomen.
  • Op 8 maart is er een excursie naar Trioliet. In de convocatie zullen nadere mededelingen volgen.

Jan Heerdink

 

unnamed-10

Afbeelding 1 van 17

Gerelateerde Afbeeldingen: