Wij zijn Probus Utrecht-Centraal

NIEUWSBRIEF 26             PROBUSCLUB OLDENZAAL-LOSSER         19 MEI 2021

 

Op 19 mei heeft het bestuur samen met de AC overleg gehad m.b.t. een herstart van onze verenigingsactiviteiten. Graag wil ik jullie hierbij van de belangrijkste besluiten op de hoogte stellen in deze nieuwsbrief. Er was geen kopij aangeleverd en ook vanuit het bestuur was er de afgelopen weken niets te melden. Daarom heeft er een lange tijd gezeten tussen deze en de vorige nieuwsbrief.

  1. Financieel nieuws: er is een behoorlijk kasoverschot. We besluiten om dat zo te laten en in de rest van dit seizoen af en toe wat extra’s te doen zonder kosten voor de leden. Dat lijkt ons beter dan een deel van de contributie terug te storten.
  2. We spreken af dat de ALV dit jaar niet doorgaat en wordt verschoven naar januari 2022, waarbij ze zal worden samengevoegd met de volgende ALV. We zijn van mening: “nood breekt wet”. Volgens ons is dat mogelijk binnen de statuten als de leden daarmee akkoord gaan. We vermoeden dat de leden dat zullen accorderen. Wel lijkt het ons noodzakelijk dat de kascommissie de jaarrekening 2020 controleert en een voorlopige decharge verleent aan het bestuur voor het gevoerde financiële beleid. Ko zal de leden van de kascommissie daartoe uitnodigen op enig moment na 1 juli.
    We besluiten vervolgens dat alle leden van bestuur en AC hun termijn verlengen tot de volgende ALV en dat pas in de ALV van januari 2022 mutaties zullen plaatsvinden, mits zij dat willen. Alle bestuursleden en leden van de AC gaan daarmee desgevraagd akkoord.
  3. AC en herstart activiteiten:
    • Zoals de zaken er nu voor staan, kunnen we pas in juli weer samenkomen. Als er geen gekke dingen gebeuren, zijn dan groepsbijeenkomsten weer mogelijk. Bovendien is dan elk lid volledig gevaccineerd. Laurens zal met deze boodschap ook naar Rudy gaan.
    • De eerste bijeenkomst zal dan op 21 juli zijn. Die middag zal Mariet haar meerdere keren uitgestelde presentatie houden.
    • De AC zal als vanouds een uitnodiging verzenden naar de leden voor die eerste bijeenkomst. Ook de drie potentieel nieuwe leden (Marcel, Hems en Ben) zullen daarvoor worden uitgenodigd.
    • Bestuur besluit om alle kosten voor deze middag geheel voor rekening van de kas te laten komen. Daarmee wordt dan meteen een deel van het kasoverschot gebruikt.
    • De AC zal binnenkort een programma samenstellen voor de rest van dit seizoen. De middagen zullen verzorgd worden door eigen leden, mede omdat we er behoefte aan hebben om als club samen te zijn na zo lange tijd.
  4. We besluiten om de lustrumviering te verplaatsen naar (voorjaar) 2022.
  5. Wellicht komen er nog vier potentieel nieuwe leden bij. Deze vier moeten nog bezocht worden door de voorzitter en de aanzoekers. Als ze willen/kunnen, worden ze uitgenodigd voor 21 juli.

 

Jan Heerdink

Programma 2024

Het programma van Probus Oldenzaal-Losser in 2024 kun je via deze link bekijken.    Gerelateerde Afbeeldingen:

Infoboek Probus 2023

Het informatieboek 2023 over Probus is via deze link te verkrijgen. Gerelateerde Afbeeldingen:

Programma data 2024

Gerelateerde Afbeeldingen:

Nieuw(s) op de Tukker

Juli 2021 Ben Siemerink wijst ons op het digitale nieuwsblad de Tukker hier de directe link. Gerelateerde Afbeeldingen:

Gerelateerde Afbeeldingen: