Mededelingen

  • Afwezig waren: An, Theo L., Henk, Bert, Dolf, Margriet, Henriëtte, Ellen, Hetty, Marcel. De meesten waren afwezig vanwege (uitgestelde) vakanties.
  • Vanaf 25 september vervalt de verplichte afstandsregel van 1.5 m. Ook de vaste zitplaatsen komen dan te vervallen bij een reguliere bezoekerscapaciteit van maximaal 75%. De basisregels blijven wel gehandhaafd. Vanaf dat moment is ook een coronapas (QR-code) en een geldige ID nodig om toegelaten te kunnen worden. Daarvoor hebben we het volgende geregeld:
    • Iedereen moet bij de eerste keer dat hij/zij weer aanwezig is bij De Boom de coronapas (op smartphone of op papier) + een identiteitsbewijs laten zien.
      HOUD DAAR  DUS  DE  VOLGENDE  KEER  REKENING  MEE!!
    • Op een lijst wordt aangetekend dat men een gecontroleerde coronapas met ID heeft getoond. Een volgende keer hoeft dan de coronapas en ID niet meer getoond te worden, maar  moet men deze wel bij zich hebben.
    • De Boom krijgt van ons de lijst, zodat bezoekers bereikbaar zijn.
  • Ben Siemerink heeft besloten lid te worden. Welkom! Hij staat meteen ingeroosterd voor de eerstvolgende bijeenkomst om zich nader te introduceren.
  • Derk van Wolde is vandaag voor de eerste keer aanwezig en stelt zich voor. Hetty Luttikhuis moet eerst nog wat regelen om aanwezig te kunnen zijn op woensdagmiddag.
  • Wim heeft enkele feitelijke onjuistheden opgemerkt in het overigens prima verslag dat Frans van zijn inleiding heeft gemaakt. Hij zal die zelf corrigeren en het gecorrigeerde verslag naar Dolf sturen, zodat hij de huidige versie op de website kan vervangen door de gecorrigeerde versie. Adres website: https://oldenzaallosser.probus-nederland.nl/
    Inloggen met: oldenzaal Wachtwoord: Plechelmus
    Leerpunt: misschien is het goed dat de verslaggevers in de toekomst hun verslag eerst even toesturen aan sprekers om te laten controleren op alleen feitelijke onjuistheden.
  • Mochten er onder nieuwe leden belangstellenden zijn voor ons eigen koortje Procantibus, dan kunnen ze zich in verbinding stellen met een van de leden van het koortje. Het koortje bestaat momenteel uit: Theo O., Gerard, Dinie, Gemma, Frans en Jan. Een eerste optreden staat gepland voor de culturele middag op 3 november.
  • Wat de culturele middag betreft: er zijn tot nu toe drie leden die al hebben aangegeven iets te willen doen. Meer aanmeldingen worden graag tegemoet gezien door de AC.
  • De AC heeft het programma voor 2022 in concept klaar, maar er is behoefte aan nieuwe suggesties voor het programma: als reserve in 2022 en voor de jaren daarna.

 

Verrassing

Voor het programma van woensdag 15 september, stond er “verrassing” op de agenda en Ton van Oss zorgde zeer geroutineerd voor de invulling er van! We werden nl. vergast op een “Pubquiz”, die hij vorig jaar op 1 april ook al gepland had, en toen helaas niet doorging wegens Corona. 

Maar nu dus wel: Ton ging voortvarend aan het werk. Omdat we al in groepjes van 4 aan de tafels zaten, was de indeling snel gemaakt en al even snel werden er klinkende en veelzeggende namen bedacht, zoals De Gokkers, Gemini, Gemiddeld IQ, De Dombo’s, Tebokuver, en De Lesten.

Telkens was er een ronde met “plaatjes raden” en drie keer vragen beantwoorden. En daarna, zeer praktisch,werden de oplossingen van de “buren” snel nagekeken!

Het liep als een geoliede machine en na 5 ronden werden de winnaars bekend gemaakt.  Verrassend genoeg kwamen er zelfs twee uit de bus: De Lesten enDe Dombo’s. Een heerlijke fles wijn was hun beloning!

Het was een zeer amusante middag, iedereen deed enthousiast mee , waardoor de middag toch alle kenmerken van een geslaagde Probusmiddag had: een gezellig en leerzaam samenzijn, waardoor we dichter tot elkaar komen.

Voor herhaling vatbaar!

Dinie van Schoot  

IMG_4890

Afbeelding 1 van 10

Gerelateerde Afbeeldingen: