Mededelingen

  • Op 17 november waren afwezig: Theo L., Wim, Fons, Anne en Laurens.
  • Ben vertelt dat 4 leden hebben aangeboden om als vrijwilliger te gaan flyeren voor de Voedselbank. Of het doorgaat zal afhangen van de geldende coronamaatregelen.
  • Dolf gaat even in op het inloggen met nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord op onze website. Als het goed is, heeft iedereen een gebruikersnaam ontvangen (kijk eventueel in je spambox!!). Tot 1 januari kun je nog de generieke gebruikersnaam oldenzaal gebruiken en het wachtwoord Plechelmus. Mocht je er helemaal niet uitkomen, neem dan even contact op met Dolf.
  • Ben Siemerink meldt de uitgave van het boek ‘Kavelkind’, geschreven door M.J. ten Cate. Het boek heeft alles te maken met de Boerenopstand in Tubbergen, nu 50 jaar geleden.

IMG-20211118-WA0000_1

Afbeelding 1 van 10

In de novembermaand was De Sint al in ons land gearriveerd en, wat een verrassing, hij had bedacht om deze woensdagmiddag onze Probusclub met een bezoek te vereren!

Onze vice-vice-voorzitter . goed geïnformeerd, zoals altijd, spoorde ons aan om hem luid zingend welkom te heten, en waarachtig, de Goedheiligman liet niet lang op zich wachten en schreed naar binnen, vergezeld van een dame met onverwachte capaciteiten. Zij bleek n.l. niet alleen cadeautjes te kunnen uitdelen, maar was ook zeer bedreven in het regelmatig op orde brengen van de weelderige baard- en snorgroei van Sinterklaas.

Volgens een waarschijnlijk eeuwenoude gewoonte riep de Sint verschillende mensen naar voren, maar de Coronaregels schreven helaas voor, dat iedereen toch maar op zijn plaats moest blijven zitten. 

De Sint had daar, zoals wij wel verwachten mochten,  totaal geen probleem mee. Hij bleek bijzonder goed op de hoogte van de Coronavoorschriften, alsmede van zowel de zwakke als de sterke kanten van onze Probusleden.

Na een uitstekende analyse van het karakter van de  uitverkorenen,  die dus eigenlijk naar voren hadden mogen komen, maar toch op hun stoel bleven zitten,  werden zij verrast met enige lekkernijen, aangerijkt door zijn lieftallige assistente. 

Tijdens de pauze speelde Gerard Kuiper spontaan enige Sinterklaasliedjes op de toevallig klaar staande piano. 

Toen ook na de pauze alles gezegd was, wat er gezegd moest worden , genoten onze buitenlandse gasten net als wij, van een heerlijk buffet, bereid, door onze onvolprezen Rudy .

Tot slot werd ook iedereen, die nog niets had gekregen, verrast met een heerlijke attentie. Waardoor wij weer allemaal gesterkt werden in de hoop, dat wij op 5 december toch ook nog een cadeautje in onze schoen zullen vinden.

Dinie van Schoot 

 

Gerelateerde Afbeeldingen: