Impressie van onze BBQ-bijeenkomst.

Het is een vast onderdeel van onze zomerprogrammering: de BBQ-bijeenkomst. Er

wordt ook al gesproken over: een jaarlijkse traditie, die door iedereen zeer wordt

gewaardeerd.

Waren we de afgelopen jaren altijd van harte welkom bij Dinie en Theo van Schoot, was het dit jaar bij hen door omstandigheden helaas niet mogelijk. Wat nu vroeg de AC zich af. 

Gelukkig kwam er al snel een reactie van Theo en Rikie Lansink: Jullie zijn van harte welkom bij ons, wij willen dit jaar graag jullie gastheer en -vrouw zijn. Heel fijn!

Het was al snel heel gezellig bij de vele zitjes in de tuin. Een hoofdrol is bij een bbq natuurlijk altijd weggelegd voor de koks! Onze koks waren deze middag niemand minder dan Laurens Goossens en Derk van Wolde. Ook Ton van Oss was dit jaar weer culinair actief geweest en had gezorgd voor heerlijke gevulde eieren als voorgerecht. De koks hadden een ruime keuze aan vleessoorten en garnalen om voor ons te bereiden en zo te zien hadden zij er plezier in om dat te doen. De diverse salades waren ook een mooie aanvulling en vielen ook erg in de smaak.

Uiteraard ontbrak de culturele bijdrage aan deze middag niet. 

Jan Heerdink beet de spits af en droeg een tekst voor van Daniël Lohues (Ten oost’n van ’n Iessel) en….hij zong erbij. Hij heeft ook een goede stem!

Het tweede intermezzo werd verzorgd door Bert Wolbert. Hij vertelde ons over het werk van Johan Gigengack, een man die het regionale culturele erfgoed koesterde.

De laatste bijdrage kwam van Ben Siemerink die zichzelf begeleidde op de gitaar en een paar mooie Twentse liedjes ten gehore bracht.

Aan het eind van de middag bedankte de voorzitter Theo en Rikie heel hartelijk voor de genoten gastvrijheid en liet dit vergezeld gaan van een paar presentjes.

Natuurlijk waren er ook welgemeende dankwoorden voor de leden van de AC en allen die er aan hadden meegeholpen om deze middag tot zo’n groot succes te maken.

Willy Booij-Bosch

IMG_8235

Afbeelding 1 van 20

Zomer BBQ Ben Siemerink

Gerelateerde Afbeeldingen: