Inleiding 

Ontvangst de heer Robert Kiwik die de activiteiten van Bleckmann voor ons op een compacte wijze presenteerde. De Powerpoint sheets die hij gebruikte kun je hier opvragen en opnieuw bekijken. De website van geeft vanzelfsprekend ook de geschiedenis weer hier de directe link naar de historie.

Excursie Blekmann

Op excursie naar het bedrijf Bleckmann.  Is dat niet dat bedrijf op het industrieterrein in Oldenzaal? Nee, we moeten naar Almelo waar het nieuwe hoofdkantoor staat Een bedrijf dat in 1862 is begonnen door de eerste Bleckmann. Er is nog een foto waar hij op staat met een houten bakfiets. Een bedrijf dat een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt, daar weet Ben Hampsink nog alles van. Hij begon daar in de jaren ’60 als 18jarige leerling en heeft gezien hoe het bedrijf met zes medewerkers is uitgegroeid tot een logistieke expert, een miljoenenzaak .

We worden ontvangen in een enorm groot gebouw, een van de vele die de firma bezit, verspreid over de wereld. We horen over transporten van kleding en aanverwante artikelen, die op een heel geavanceerde wijze over de wereld vervoerd worden. Bekende en onbekende merken worden genoemd, een wereld van luxe. De dienstverlening bestaat uit volledige orderverwerking, picken en verpakken, sorteren, etiketteren, documentatie en ordertracering.

In de hal krijgen we een inkijkje in de enorme voorraad opgeslagen goederen , en hoe die voorraad  is verdeeld in grote en kleinere  porties, al naar gelang de opdracht van de afnemer.  Mocht je denken dat de opslag van Ikea groot is dan zie je hier wel wat anders. Enorme stellages, alles goed gedocumenteerd zodat de goederen vlot opgepakt kunnen worden voor transport. En dat alles natuurlijk volautomatisch. Desondanks werken er in dit grote bedrijf zo’n 5000 mensen, waarvan de helft in vast dienstverband.

Ook is er veel aandacht voor veiligheid. In de opslag zijn aparte ruimtes voor bijvoorbeeld stoffen die mogelijk kunnen ontbranden, en er is een uitgebreide sprinklerinstallatie en een systeem voor  waarschuwing bij brand.

We kunnen terugkijken op een boeiende middag waarin we kennis hebben gemaakt met een bedrijf  dat behoort bij de top 100 van de logistieke dienstverleners.

Erna

IMG-20240306-WA0009

Afbeelding 1 van 18

Onze website

We hebben onlangs gesproken over de perikelen rond de ICT en onze website. Probus Nederland gaat daar in de eerste nieuwsbrief van 2024 op in. Hier kun je de nieuwbrief en het betreffende artikel lezen.

Gerelateerde Afbeeldingen: