NIEUWSBRIEF 18             Probusclub Oldenzaal-Losser                   

Op 25 januari hebben bestuur en AC met elkaar een digitaal overleg gehad. Belangrijkste punt van overleg was of we via Teams of Zoom bijeenkomsten kunnen/willen organiseren. An kwam met die suggestie n.a.v. een digitale PowerPointpresentatie van de andere Oldenzaalse Probusclub.
Bestuur en AC zien ervan af om voor onze club iets dergelijks te gaan opzetten. Velen van onze club zijn niet digitaal vaardig en we hebben zelfs met acht mensen van bestuur en AC ervaren dat het moeilijk is om digitaal een gestroomlijnde bijeenkomst te houden. Bovendien vinden we een presentatie op die manier veel te statisch omdat er geen of weinig interactie mogelijk is.

We denken dat we nog even moeten volhouden zonder gemeenschappelijke activiteit. De nieuwsbrief kan hopelijk blijven voorzien in onderlinge communicatie, zeker als leden kopij blijven aanleveren. Tot nu toe heb ik nog van niemand gehoord dat hij/zij besmet is geraakt met het virus. Hopelijk blijven we met z’n allen gezond in afwachting van vaccinatie. Ini, Albert en Henk zullen als eersten van ons aan de beurt zijn. En op de persconferentie van 2 februari werd gezegd dat eind van deze week ook de groep 80-85 al een oproep krijgt.

Er zijn geen bezwaren binnengekomen tegen het verdagen van de ALV. Deze zal dus z.s.m. na hervatting van de bijeenkomsten plaatsvinden. Een verzoek tot betaling van de jaarlijkse contributie is door Ko (met toelichting) verstuurd naar alle huidige leden. De aspirant-leden betalen die contributie pas als ze besloten hebben lid te worden na twee kennismakingsbijeenkomsten.
Ook heeft de penningmeester de kascommissie inmiddels de financiële stukken ter kennisname toegestuurd. Zodra kascontrole mogelijk is, zal dat gebeuren. Decharge van het bestuur volgt dan in de ALV, als de kascommissie (Anne en Henriëtte) alles akkoord heeft bevonden.

 

OVERIGE  KOPIJ

  • Bericht van Wim Gaalman (ontvangen via Albert Wiggers): aan allen die mij bekend zijn en onze Cultuurstad Oldenzaal een goed hart toedragen.
    Vrijheid, blijheid, maar ik vraag een ogenblik aandacht voor het mooie initiatief voor de realisatie van een muziekkoepel in onze stad, waarvan de helft van de kosten inmiddels financieel gedekt is door bijdragen van het Oldenzaalse bedrijfsleven.
    Vele kleintjes maken ……. hoe gaat dat gezegde ook alweer verder? O ja, vandaar dit vrijpostige mailberichtje.
    Misschien ook een geringe bijdrage als Oldenzaler aan dit sociaal-culturele initiatief?
    Kijk zelf maar eens op
    muziekkoepel-oldenzaal.nl
    Met vriendelijke groet,
    Wim Gaalman, mede namens Jan Olde Kalter en Felix Nijland, initiatiefnemers.
  • Jan meldt:
    Op 23 januari sprak ik tijdens een wandeling Harry Morshuis, schoonvader van een van Ton Siers’ dochters. Omdat ik tijdens de pandemie niet meer bij Ton op bezoek ben geweest, vroeg ik hem naar Tons conditie. Harry vertelde dat Ton al een tijd op de gesloten afdeling verblijft en dat je zijn conditie wel een vorm van vegeteren kon noemen. Ook zijn dochters dringen vaak niet meer tot hem door.
  • Kijktip van Jan:
    Afgelopen jaar was er veel te doen over zgn. aerosolen als (mede-)oorzaak van de verspreiding van het virus. Iemand die daarbij veel aandacht trok was Maurice de Hond, zowel in de krant als in praatprogramma’s. In het programma Propaganda van KRO/NCRV op NPO3 op donderdag 28 januari werd duidelijk dat De Hond op een zeer dubieuze manier ook nu weer (na eerdere acties rond bv. de Deventer Moordzaak) aan cherrypicking doet in wetenschappelijke data. Ik vond het de moeite waard! Mocht je het programma niet gezien hebben en interesse hebben, dan kun je het programma terugkijken via: https://www.npostart.nl/propaganda/28-01-2021/KN_1725469

 

Jan Heerdink

Gerelateerde Afbeeldingen: