Mededelingen.

  • Afwezig waren: Marcel, Laurens, Wim, Ellen, Frans, Margriet, Theo L., Dinie
  • We mochten twee potentieel nieuwe leden voor het eerst verwelkomen: Jet van der Sluis en José Oude Hassink. Na de volgende keer dat ze bij ons zijn geweest, zullen ze laten weten of ze een lidmaatschap van onze club zien zitten.
  • Ben S. maakt ons attent op een voorstelling in het stadion van Heracles binnenkort, DHLOMO. Het is een voorstelling die alles te maken heeft met Darius Dhlomo, over wie Ben ons indertijd vertelde en over wie hij een boek heeft geschreven.
  • De AC vraagt ons om ideeën voor het seizoen 2024. Daarbij vooral aandacht voor een middag die je zelf zou kunnen/willen verzorgen en voor de middag samen met de andere Probusclub, die wij deze keer moeten organiseren. Voor wie dat (nog) niet weet: deze gezamenlijke activiteit vindt eens in de twee jaar plaats.
  • Mocht je punten hebben waar Rogier Scholten (vervanger van Anita Oude Groote Beverborg) op 20 september aandacht aan zou kunnen besteden, laat dat aan de AC weten. Het thema is energietransitie.
  • Er is nog ruimte voor enkele bijdragen voor het cultureel café op 4 oktober. Graag melden bij AC.
  • Op 14 juni gaan we naar Oold Bleank in Rossum. De AC gaat ervan uit dat iedereen zorgt voor eigen vervoer, al of niet samen met anderen. Aanvangstijd daar is 15.00 uur.

 

Pubquiz

Er staat een Pubquiz op het programma verzorgd door onze eigen club Quiz Master Ton van Oss. Van ons wordt verwacht, aldus Mariet Lynch in de uitnodiging, dat we met ‘het verstand op scherp’ ons voor 100% inzetten, genieten en er met zijn allen een mooie middag van maken.

Ton had 6 rubrieken samengesteld met steeds 10 vragen:

  1. Algemeen
  2. Foto’s van bekende Nederlanders
  3. Geschiedenis
  4. Ffilms uit de oude doos
  5. Sport van vroeger en
  6. Muziekhits uit de jaren zeventig.

Door het gebruik van powerpoint met beeld licht en geluid en de stem van Ton werden alle vragen  zeer duidelijk gepresenteerd. Voor onze beide nieuwe leden, José Oude Hassink en Jet van der Sluis, hield Ton tussendoor nog een kort betoog over de verscheidenheid van onze middagen met eigen sprekers, gastsprekers en  bedrijfsbezoeken. José en Jet hoeven niet te vrezen, dat we slechts een quiz- of bingo-club zijn.

Met name voor Ko Deen was het een topmiddag. Bij de rubrieken 4 en 6 kon Ko, die we niet direct als een stille, timide en bescheiden man kennen, zich geheel uitleven. Alle jaren-zeventig-hits kon hij al vanaf de eerste regel luid meezingen. Dat kan bijna niemand ontgaan zijn. Ook had Ko het geluk dat hij met An Roberti, Theo Obdeijn en Albert Wiggers ook nog eens slimme medespelers had. Het kon dan ook niet anders dat zij samen de meeste punten scoorden en als glorieus winnaar gehuldigd konden worden.

De winnaars mochten als toegift bij de eerste prijs  als eerste tafel zich te goed doen aan het weer zo goed verzorgde diner van Agnes en Rudi. Uitdrukkelijk voor Ko vermeld ik, dat dit laatste alleen voor gistermiddag geldt.

Gerard Kuiper

Afbeelding-van-WhatsApp-op-2023-05-18-om-20.07.57

Afbeelding 1 van 18

Gerelateerde Afbeeldingen: