Partnerdag Probusclub Oldenzaal-Losser 6 september 2023

Museum

Precies op de dag, dat de oudjes van The Rolling Stones voor het eerst sinds 20 jaar weer een nieuw album presenteerden, ging een flink aantal leeftijdsgenoten van Probus (met of zonder partners) naar het Pop en Rockmuseum op de Udo-Lindenberg-Platz in Gronau.

Na Kaffee mit Kuchen (ohne Sahne) kregen we allemaal een koptelefoon op en konden we de tentoonstelling bewonderen (vitrines met beeld en geluid). Velen van ons kregen kippenvel bij de fascinerende reis door de dimensies van de rock en popmuziek.

Van Amerikaanse Jazz (zoals Louis Amstrong) naar Chuck Berry, Nina Simone, Joan Baez, Aretha Franklin en Bob Dylan naar Woodstock met Jimi Hendrix e.a.
Uiteraard ook veel aandacht voor The Beatles, The Rolling Stones en Pink Floyd. Maar ook de Nederlanders kwamen voorbij, zoals Boudewijn de Groot, Q65, Shocking Blue, Herman Brood en Doe Maar en de Duitsers uiteraard, zoals Kraftwerk en Nina Hagen.

Tussendoor stopte de “reis” even en konden we op grote schermen een stukje van een live-concert van Queen en AC/DC bewonderen.

Beneden in de kelder konden we meedoen met karaoke. Een groepje zong het onvervalste rocknummer “Het kleine café aan de haven” en het betere “Oerend hard”.

Kerk

Vervolgens gingen we onder begeleiding van Hans Stege (geboren in Rossum) naar zijn domein de Sint-Antonius Kirche, alwaar hij enige uitleg gaf over de kerk, maar met name over het orgel, dat hij professioneel bespeelt en hij bracht vervolgens diverse nummers ten gehore. Geheel in aansluiting met de pop en rock (toevallig?) begon hij met twee nummers van Bach: Toccata/Fuga en Air, die in de jaren 70 beroemd werden door het improvisatie werk van Ekseption. Na een aantal andere nummers begeleidde Hans Stege Gerard Kuiper bij het Ave Maria, waarbij menigeen wederom kippenvel kreeg.

Diner

Daarna werd deze geslaagde partnerdag afgesloten met een heerlijk diner in restaurant Seeblick aan de Dreiländersee.

Onze dank is groot richting Activiteitencommissie!

Ko Deen

Het enthousiasme van onze groep leidde tot spontane optredens  die op video werden vastgelegd.


IMG_6174

Afbeelding 1 van 20

Gerelateerde Afbeeldingen: