Impressie van de excursie naar faculteit TG.

 

Woensdagmiddag togen 25 Probusleden vanaf de carpoolplaats tegenover McDonalds naar de UT om aldaar de faculteit Technische Geneeskunde te bezoeken.

Nadat wij in het indrukwekkende gebouw van TG waren aangeland namen wij plaats in het auditorium alwaar de koffie met krentenwegge reeds klaar stond.

Wij werden deze middag begeleid en rondgeleid door Isabel de Bruijn en Mirjam Davidse beide masterstudent Technische Geneeskunde.

Voorwaar deze dames hebben zich op voortreffelijke wijze van hun taak gekweten!

Zo kregen wij eerst een presentatie te zien over de inhoud van de opleiding Technische Geneeskunde. Een en ander werd verluchtigd met lichtbeelden hetgeen de complexe materie aanzienlijk verduidelijkte.

Niettemin waren er nog de nodige vragen en opmerkingen van onze kant die door de dames adequaat werden beantwoord.

Na een klein uur werd onze groep gesplitst zodat de ene helft met Isabel op stap ging en de andere helft met Mirjam.

Wij werden langs enkele ruimtes geleid waarin professionele apparatuur staat waarop de studenten kunnen oefenen. Een indrukwekkend aantal high tech apparaten werd door de dames vakkundig beschreven en uitgelegd. Enkelen van ons mochten zich wagen aan het bedienen van een apparaat waarmee inwendig zaken kunnen worden afgeknipt dan wel verwijderd. Wij waren allen blij dat wij niet bij deze medeleden “onder het mes” hoefden. Het bleek namelijk toch wel een hele klus om dit apparaat goed te bedienen.

Toch is het fantastisch om te zien op welke professionele wijze deze studenten worden opgeleid. Ik denk dat iedereen zich vol vertrouwen aan de zorg van deze Technisch Geneeskundigen kan overgeven.

Na afloop van de rondleiding dankte de voorzitter van de AC op zijn geheel eigen wijze de dames voor hun begeleiding deze middag. Hij liet de dank vergezeld gaan van enkele flessen spirituosa. 

Daarna begaven wij ons naar het U Parkhotel alwaar wij genoten van een uitstekende maaltijd in de bekende gemoedelijke Probus sfeer.

Al carpoolend zijn wij vervolgens huiswaarts gekeerd terugkijkend op een zeer geslaagde en interessante middag.

Ton van Oss.

IMG_7422

Afbeelding 1 van 20

Gerelateerde Afbeeldingen: