NIEUWSBRIEF 11             PROBUS OLDENZAAL-LOSSER    

In deze nieuwsbrief treffen jullie informatie aan van de AC en van het bestuur, vooral betrekking hebbend op het vervolg van ons seizoen 2020.

Mededeling van de AC

Eerste bijeenkomst van Probus AC in 2020 via beeldbellen. Een niet volledig geslaagde poging voor een digitale vergadering vanuit de luie stoel, waarbij Frans niet aan kon haken. Hij is later geïnformeerd. Niet alle deelnemers kregen een dynamisch beeld. Dolf moest het doen met de soms wat starre stilstaande beelden waar emotie geen vat op had. Over de oorzaak tasten we in het duister, misschien was het simpelweg te druk op de lijn. Het was goed om elkaar in elk geval via een voortreffelijke audioverbinding weer eens te spreken. Kortom voor herhaling vatbaar en dat hebben we ook afgesproken. Na overleg met het bestuur, waaraan Dolf namens de AC deelneemt op 17 juni a.s., maken we een afspraak voor het vervolg.  

De kernvraag, is hoe gaan we om met de geplande activiteiten. Duidelijk is dat we rekening houdend met onze leeftijd allemaal tot de risicogroep behoren zoals die door de overheid in Coronatijd is gedefinieerd. Uit de opiniepeiling van onze leden (Ref: Jan Heerdink) blijkt dat een aantal van ons momenteel zeer terughoudend is met externe contacten. Anderzijds zijn er ook leden die met inachtneming van de richtlijnen nog veel externe contacten hebben. Onze club is daarom net zo divers als de maatschappij waarin we leven.  We willen allemaal contact met elkaar houden, ieder op zijn wijze en zijn daarom ook blij met de nieuwsbrief van Jan. Het advies van de AC is, dat elk lid zelf beslist of hij of zij het verantwoord vindt om deel te nemen aan een clubbijeenkomst of niet.  

Primair rijst de vraag kunnen we bijeenkomen op ons vertrouwde adres? Wettelijk gezien mag het maar kan het ook? Is ons clubhuis “De Boom” open? Kunnen we daar op voorgeschreven wijze afstand houden ook tijdens de maaltijd? Hoe zit het dan met de verstaanbaarheid en andere praktische zaken?  Het advies van de AC aan het bestuur is dat primair met onze gastheer en gastvrouw wordt gesproken of men ons wel wil ontvangen en onder welke condities? Zijn de richtlijnen van het RIVM te handhaven en kan het veilig in “De Boom”. 

De vraag kunnen we elkaar, voor hen die dat willen, tussentijds treffen voor een “aangeklede zomermiddag” blijft open. De mening van de AC is wel dat het terras van “De Boom” zo men ons wil ontvangen daarvoor minder geschikt is.  

Voor de uitstaande activiteiten in de zomermaanden is het advies van het AC aan het bestuur dat we de voor de komende maanden geplande activiteiten staken. Dit voorstel geldt ook voor de voorbereiding van de partnerdag. We moeten ons dan verplaatsen met meerdere personen in auto’s. Gegeven de huidige adviezen van de instanties is dat onmogelijk.  We richten ons als de ontwikkelingen rond de bestrijding van Corona goed blijven gaan, op hervatting van de activiteiten per medio september. Zoals het programma nu luidt zal Jan van Rijn de aftrap geven. Ziet Jan hiervan af dan zal Mariet hem vervangen. 

De vraag voor AC en bestuur is: Hoe geven we op gepaste wijze inhoud aan de doelstelling van Probus gedurende de Coronatijd? Kunnen we samen alternatieven ontwikkelen? 

 

Mededelingen van het bestuur

Op 17 juni heeft het bestuur mede n.a.v. bovenstaande vragen van de AC vergaderd. Enkele punten uit het verslag daarvan:

  1. Ko meldt dat alle contributies zijn ontvangen. We zitten vanzelfsprekend ruim bij kas. T.z.t. zullen we met elkaar bespreken wat we met het positieve saldo gaan doen.
  2. De belangrijkste vraag is: hoe nu verder? Daarvoor heeft de AC ons wat aandachtspunten gegeven ter overweging. We komen tot de volgende besluiten:
    1. Op 15 juli en 19 augustus houden we een terrasmiddag; de AC zoekt daarvoor één of twee gelegenheden. Afhankelijk van de gelegenheid en de opzet van de middag zal een gedeelte van de onkosten voor rekening van de kas komen en een ander gedeelte voor eigen rekening.
    2. De bijeenkomst van 2 september (partnerdag) vervalt.
    3. We proberen op 16 september samen te komen bij De Boom. Laurens zal met Rudy bespreken hoe dat veilig kan met inachtneming van het protocol van de KHN.
    4. Het bestuur zal in september bezien of en hoe we na 16 september verder gaan.
  3. Planning van de lustrumviering in 2021 is momenteel prematuur. Als er meer duidelijk is over hoe het verder gaat met het virus, kunnen we daarover gaan nadenken.
  4. Er is wel een en ander geweest m.b.t. Lief en Leed, maar dat is steeds vermeld in de nieuwsbrieven of direct via e-mail.
  5. Er zijn ideeën m.b.t. nieuwe leden; contacten met hen worden voorzichtig gelegd, alles onder voorbehoud van instemming van de club.
  6. Er wordt een oproep gedaan voor kopij voor de nieuwsbrief: indien mogelijk graag wat luchtige, zomerse stukjes aanleveren!
  7. Ons volgende overleg is op 2 september om 15.00 uur bij Ria.

 

OPROEP

N.a.v. punt 6 hierboven vermeld: ik wil voorlopig nog wel even doorgaan met de nieuwsbrief, zeker voor hen die om wat voor reden dan ook (nog) niet naar onze bijeenkomsten komen in juli en augustus. Graag ontvang ik daarvoor luchtige zomerse kopij (tekst, foto’s  e.d.)

 

Eerste bijeenkomst op 15 juli

Corona Volente zullen we op 15 juli elkaar weer ontmoeten (zie hierboven). Inmiddels heeft Dolf contact gehad met een geschikte horecagelegenheid, namelijk Molen van Bels in Vasse. We kunnen daar buiten op een apart terras (aan de achterkant) onder elkaar zijn, allen op gepaste afstand aan diverse tafels zitten. Eventueel is rouleren mogelijk, zodat je meer mensen kunt spreken. Mocht het slecht weer zijn, dan kunnen we ook op de deel. Ook daar is veel ruimte om afstand te houden.

Het plan is om daar om 15.30 uur samen te komen. Uit de kas worden dan koffie/thee met gebak, twee consumpties en wat warme hapjes betaald. Op onze normale etenstijd wordt een koud buffet geserveerd volgens het protocol van KHN. Dat buffet is voor eigen rekening (reken op een bedrag tussen 15 en 20 euro).

T.z.t. volgt een convocatie door de AC. Afmeldingen graag tijdig bij mij, omdat de beheerder graag wil weten op hoeveel mensen hij kan rekenen.

 

Jan Heerdink

Programma 2024

Het programma van Probus Oldenzaal-Losser in 2024 kun je via deze link bekijken.    Gerelateerde Afbeeldingen:

Infoboek Probus 2023

Het informatieboek 2023 over Probus is via deze link te verkrijgen. Gerelateerde Afbeeldingen:

Programma data 2024

Gerelateerde Afbeeldingen:

Nieuw(s) op de Tukker

Juli 2021 Ben Siemerink wijst ons op het digitale nieuwsblad de Tukker hier de directe link. Gerelateerde Afbeeldingen:

Gerelateerde Afbeeldingen: