NIEUWSBRIEF    16

 

Woordje van de voorzitter bij het begin van 2021

Beste mensen, leden Probus Oldenzaal-Losser,

Allereerst wens ik u een voorspoedig, veilig en gezond 2021 toe.
Het afgelopen jaar 2020 kende een geheel ander verloop dan wat we gewend zijn. Het corona-virus stak zijn kop op en ontwrichtte de hele wereld. Ook onze Probusbijeenkomsten konden hierdoor niet meer plaatsvinden. Na een geslaagde proefbijeenkomst met diverse voorzorgsmaatregelen bij Rudy en Agnes stak het virus weer de kop op en was het mede door de sluiting van de horeca niet meer mogelijk om onze themabijeenkomsten te kunnen houden. Met het organiseren en het afzeggen van de activiteiten is onze AC extra druk geweest. Daarvoor hartelijke dank. Om ons toch enigszins op de hoogte te houden stelde en stelt onze secretaris Jan met aanvulling van ingezonden kopij een nieuwsbrief op zodat we toch nog feeling houden met elkaar. Gelukkig zijn medicijnen  zoals Pfizer in aantocht en kan het vaccineren beginnen. De hoop is dan ook gevestigd op dit soort vaccins: dat deze de werking mogen hebben die ook onze thema-ontmoetingen weer mogelijk maken zodat deze veilig en gezond zullen zijn. Ik verwacht dat er desondanks nog wel veiligheidsmaatregelen getroffen zullen moeten worden. Ons geduld zal nog wel even op de proef gesteld worden, maar ik hoop toch dat de mogelijkheid van veilige bijeenkomsten op korte termijn aanwezig zal zijn.
Nogmaals wens ik u allen een voorspoedig, veilig en gezond nieuw jaar.

Laurens Goossen, voorzitter Probus Oldenzaal-Losser 2020

 

MEDEDELINGEN

  • An wil graag voor de tweede keer als potentieel nieuw lid noemen: Fons Temmink, gepensioneerd neuroloog en woonachtig in Ootmarsum. Fons is 73 jaar en geboren in Enschede. Hij heeft onlangs een boek gepubliceerd “ Oorlogsslachtoffers in Ootmarsum”. Hij heeft daarover verteld op TV-Oost. Bij het onderzoek heeft hij ook samengewerkt met Bert Wolbert, evenals bij de oprichting van het oorlogsmonument in Denekamp. Hij is lid van de vogelwerkgroep in Ootmarsum en lid van Heemkunde. Hij is sportief en heeft brede interesses. Kortom hij zou een aanwinst kunnen zijn, zeker omdat hij interesse heeft getoond voor een gemengde club. Hij heeft ooit al een lezing verzorgd voor ons over “slapen”.
    (Als er geen bezwaren zijn, wordt hij t.z.t. bezocht door An en de voorzitter)
  • De drie door Gemma e.a. voorgedragen leden zullen t.z.t. door haar en de voorzitter bezocht worden. Hun potentiële lidmaatschap is goed ontvangen. Zodra we weer bijeen mogen komen, zullen zij en de andere potentieel nieuwe leden met ons kennis kunnen maken. Toch zal die kennismaking niet zo spontaan kunnen als voorheen: we hebben ons immers te houden aan het door ons opgestelde protocol.
  • Het ziet er niet naar uit dat we voorlopig bij De Boom samen kunnen komen. Het bestuur heeft zijn overleg van 7 januari verdaagd naar 20 januari. Hopelijk kunnen we dan – in ieder geval deels – fysiek overleggen. Normaal gesproken zouden we op 20 januari onze ALV houden. Echter, het bijeenroepen van de kascommissie en de overige voorbereidingen kunnen niet of slechts digitaal plaatsvinden. Ook de definitieve begroting voor 2020 kan pas worden opgesteld als duidelijk is wat de mogelijkheden zijn in 2021. De ALV zal z.s.m. plaatsvinden na hervatting van de bijeenkomsten. Een noodoplossing zou een volledig digitale vergadering kunnen zijn. Volgens de statuten moet de ALV plaatsvinden binnen twee maanden na afloop van het verenigingsjaar, behoudens verlenging van deze termijn met (digitale) goedkeuring van de ALV. Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen.

 

Een gedicht van Fred Pfeifer (1929-2000): DE  LAATSTE  DAG

De laatste dag

het laatste jaar

de laatste lach

een laatst gebaar

Waarom toch klinkt

dat laatst zo zwaar

zo aards zo tijdgebonden?

Is het omdat de tijd

de grote slijter

die zelf niet slijt

bezitter van het laatste woord

ten slotte toch

het slotakkoord

het eind heeft uitgevonden?

 

Bedenk dan

aan elk eind

hecht zich een nieuw begin

en steekt van wal

en trekt de toekomst in

De lente werpt

haar licht vooruit

geschenk maar geen gegeven

en morgen klinkt

een nieuw geluid:

de eerste dag

van het eerste jaar

met de eerste lach

en het eerste gebaar

van wat ons rest aan leven.

 

 

Jan Heerdink

Gerelateerde Afbeeldingen: