Eerste bijeenkomst bij De Boom in Coronatijd. 

Na een eerst gedwongen en later vrijwillige pauze zijn we op deze woensdag 16 september na lange tijd weer terug in onze “eigen huis”.  Fijn dat we onze gastheer Rudy de opstelling met de bridge tafels zo heeft aangepast dat we samen kunnen komen op een veilige manier.

Bij rondvraag blijkt dat we samen beslissen om voor zover dat mogelijk is ons “standaard programma” op te pakken.

Op 22 september heeft het bestuur na consultatie van de leden op 16 september en op advies van de AC het programma voor de rest van seizoen 2020 vastgesteld.

We starten vanaf 7 oktober weer op de normale tijd om 15.00 uur en krijgen koffie/thee aan tafel geserveerd. Het bestuur voelt er niet voor om tijdens de bijeenkomsten van tafel te gaan wisselen: de veiligheid, waar het bestuur uiteindelijk voor verantwoordelijk is, kan dan niet gegarandeerd worden. Dat geldt vooralsnog ook voor het kerstdiner.

Laurens heeft het protocol aangepast (zie bijlage). We gaan er als bestuur van uit dat iedereen zich houdt aan de gedragsregels in dit protocol. Dit protocol vindt je op de “homepage” van onze website.

Mededelingen 

 

  • Om veiligheidsredenen waren (nog) niet aanwezig: Hetty, Theo. L, Henk
    Wegens vakantie waren afwezig: Wim, Henriëtte, Ellen
    Om andere redenen afwezig: Ton, Gerard H.,
  • Het hoofdpunt van de middag was: “Hoe gaan we verder?” N.a.v. de diverse opmerkingen gaat het bestuur zich op 22 september beraden over het vervolg. Na dat bestuursoverleg zal iedereen weer geïnformeerd worden over wat het bestuur n.a.v. deze middag in overleg met de AC heeft besloten.
  • Er wordt een nieuwe vicevoorzitter gezocht m.i.v. de eerstvolgende ALV (januari 2021): graag aanmelden bij Jan
  • Ook treedt Ko dan af na twee termijnen als penningmeester; Laurens is bereid die taak op zich te nemen, tenzij zich nog andere kandidaten bij het bestuur melden.
  • An wijst op een programmaserie over Afghanistan op NPO2. Ook vertelt ze dat in de NRC een artikel stond dat de strekking van haar lezing over Columbus en de Vikingen nog eens vanuit een ander wetenschappelijk perspectief belichtte. Jan noemde in dat verband een boek van Laurent Binet (Beschavingen) dat fictief beschrijft hoe de Indianen Europa ontdekken.
  • Hems Oude Munnink wordt binnenkort bezocht door Dolf en Laurens om hem formeel te vragen om lid te worden. Als potentieel nieuwe leden worden voor de eerste keer genoemd: Ben Siemerink (door Ria) en Marcel Fiselier (door Jan)
  • Op 7 oktober zal er door Dolf ook een korte presentatie gegeven worden m.b.t. Microsoft Teams.
  • Over Lief en Leed wordt zoals gebruikelijk niets in deze aantekeningen vermeld.
  • An complimenteert het bestuur voor de zorgvuldige manier waarop het de herstart bij De Boom heeft voorbereid. Meerdere leden onderschrijven dat.
  • In de aantekeningen n.a.v. onze bijeenkomst op 16 december heb ik vergeten op te nemen dat er door Bert een geluidsinstallatie is aangeschaft van om en nabij de € 200,–. Er is dit jaar voldoende in kas voor dit extraatje.
  •  Ten slotte, we gaan weer over op de gebruikelijke manier van afmelden: je bent aanwezig tenzij je je afmeldt op de lijst. Als je op het laatste moment toch verhinderd bent, meld je je uiterlijk ’s maandags van tevoren om uiterlijk 18.00 uur af. 

 

Jan Heerdink

 

Gerelateerde Afbeeldingen: