Zomer BBQ

Probus BBQ 2024.

17 juli, kwart voor vier: Een overactieve activiteitencommissie zet alles klaar in de allermooiste tuin van Oldenzaal. Die van Rikie en Theo Lansink.

Het is eindelijk zomer. Tijd voor de traditie geworden BBQ. Mannen met schorten, een glas en een hapje. Praten met mensen waarvan je de meesten al jaren kent. Luisterend, sturend, helpend.

Ria opent op de ontwapenende manier die we van haar gewend zijn.

De zieke Ton van Oss  krijgt via een kaart een sterktewens van iedereen.

Er zijn deze middag twee intermezzi:

Bert neemt, net als in zijn columns, ons mee naar iets dat hij ontdekt heeft. Dit keer een boek van Herman B. Wolbert (1894-1976), schilder, kunstenaar, schrijver, organisator. TWENTE, DEN HAAG, PARIJS (wereldtentoonstelling 1937, ontwerp Nederlands Paviljoen) ZUID-FRANKRIJK, DEN HAAG (Voorzitter NL Kultuurkamer) Na dolle dinsdag: Internering in Vught. Hij schrijft daar het boek waarmee Bert zijn verhaal begon. Een roman, als rehabilitatie voor de foute keuzes die hij maakte in WO-II

Ben Siemerink brengt ons met gitaar en zang naar werk van Daniël Lohues, Zand Zeep en Soda en naar een door hem hertaald en geweldig gezongen blues nummer. Alles heerlijk en perfect.

Goed voorbeeld doet goed volgen Misschien voelt een van ons zich ook geroepen om eens “uit zichzelf te treden” De cultuurmiddag in de komende herfst?

Als Marcel een goedkeurende blik werpt op lege tafels, borden en glazen en Ria een prachtig bouquet uit haar eigen tuin aan Rikie overhandigt, dan weet je dat ook deze Probusmiddag zeer geslaagd is.

Theo Obdeijn.  

 

Mocht je niet alles hebben gehoord dan kun je via deze link, de geschiedenis van Herman Wolbert vinden.

Wat rest zijn de herinneringen en wat beelden van dit festijn.

 

    

Gerelateerde Afbeeldingen: